2017. január 5., csütörtök

Extra fejezetek

Book #2

Mit ad Isten? Hát nem megszállt az ihlet a második résszel kapcsolatban? Nézegetem-nézegetem a betördelt oldalakat, 420 oldalra jött ki. Ó, mondom, milyen kár, 400 oldal felett drágább egy könyv példányszáma, fejezetet pedig természetesen nem fogok átvinni a harmadik részbe. Pont úgy ér véget a book #2, ahogy annak véget kell érnie, na! :D

Szóval, ha már maradt extra 130 oldalam, amivel elszórakozhatok, akkor miért ne ismertetném meg veletek egy kicsit jobban a mellékszereplőimet, akiket a harmadik rész végére nagyon meg fogtok kedvelni, de a második részben csak a végén lesz nagyobb szerepük. Legalábbis, így volt eltervezve. De, mivel a regény viszonylag pörög, (na, jó, nagyon pörög) elengedhetem magamat, és így már (látva a betördelt oldalszámot) beletehetek olyan fejezeteket, amik nélkül simán megállná a helyét a történet (meg is állta eddig is), de így ezekkel mégis csak egy kicsit szórakoztatóbb.

Megismerhettek egy kibontakozó szerelmet, aminek a kialakulásáról eredetileg nem sok mindent árultam el, láthattok bulijeleneteket, családi pillanatokat, és még veszekedést is. Csak, hogy egy kicsit színesebbé tegyem az egészet anélkül, hogy túl lenne írva. A túlírásról egyébként hozok majd egy posztot, eléggé határozott véleményem van a témával kapcsolatban.

Puszi!

2017. január 1., vasárnap

Sneak peek from book #1 chapter #1 :D

Yvette az íróasztala felett gubbasztott, és úgy tűnt, nagyon bele van merülve valamibe.
– Mit csinálsz? – battyogtam oda hozzá kíváncsian.
– Jósolok magamnak.
– Juj! – kaptam a fejemet az ajtó felé. – Tedd el gyorsan! Még az hiányzik, hogy meglássák!
– Nyugodj már le! Senki sem fogja meglátni. Jósoljak neked? – nézett fel rám a kártyalapok felől.
– Nem hiszek az ilyesmiben.
– Ó, Catie! Élj már egy kicsit! – felkapkodta az asztalról a lapokat, és összekeverte őket, majd lehajította elém a paklit. – Tessék! Emeld háromba! Bal kézzel! – szólt rám, mert reflexből a jobb kezemmel nyúltam a lapok után.
Még egyszer az ajtó felé sandítottam, majd remegő kézzel gyorsan háromba emeltem a paklit.
– Hm… – pakolgatta a lapokat, olyan arccal, mintha valamiféle nagymester lett volna. – Szerelmes leszel, Catie. Micsoda váratlan fordulat. Sosem gondoltam volna rólad.
– Ugyan már! – fordultam el tőle pironkodva.
– Belép az életedbe egy éjsötét-szemű, hollóhajú férfi, akit már korábbról ismersz. Szexi – motyogta magának. – Magas, szálkás és jó a hátsója. Pénzes. Nyami! A szerszám is jó, ha engem kérdezel – pillantott fel rám egy kacér mosollyal a képén.
– Egek, Yvette! – pirultam el. – Nem ismerek férfiakat. Ilyet pedig főleg nem.
– Elwood! – ejtette ki a nevemet zsivány mosollyal az arcán. – Ezt az oldaladat jól titkoltad, te kis perverz dög… – kacagott fel.  
– Nem vagyok perverz! És a férfiak hidegen hagynak – vontam meg a vállamat.
– Úgy tűnik, ez a jövőben változni fog. A nem is olyan távoli jövőben.
Na persze!
– Hol szedted te össze ezt az Adoniszt? – pakolta a kártyákat megállás nélkül. – Régről ismered. Ez nem friss ismeretség. A pasas odáig meg vissza van érted. Hm, te mákos…
– Ez egy hülyeség! Senki sincs értem odáig.
– Én a helyedben megnézném, kivel állok szóba. Meg fogod bánni. De nem tiszta a kép. Több srácot is látok körülötted. Te hány férfival hetyegsz? – nézett rám olyan szemekkel, mintha azt sem tudná, hogy ki vagyok, és meglepődne rajta, hogy a szobában állok.
– Eggyel sem! És fekete hajú pasit még csak hírből sem ismerek.
– Hát, a kártya ezt mutatja. Itt pedig van egy nagy törés, látod? – kocogtatta meg az egyik, félelmetesen kinéző lapot. – Mintha meghalnál. Vagy még inkább, megszületnél. Nem értem teljesen – járatta végig a mutatóujját a kártyákon. – Szent Iván éjszakáján valami történni fog veled. Valami, ami megváltoztat mindent.
– Most direkt nézel hülyének, igaz?
– A neve D-vel fog kezdődni, ha érdekel – mondta válaszként.
– Na, jó! – nevettem fel. – Komolyan, ezt mégis miből látod? – bámultam a még töretlen cigánykártya-lapokra.
– Megérzés – csapta össze a kártyákat vigyorogva.
– Megint szívtál, igaz? – vontam össze a szemöldökömet rosszallóan.
– Ami azt illeti, igen – közölte a legnagyobb természetességgel. – De attól még látom, amit látok. Be fog jönni, nyugi! – paskolta meg a kézfejemet.
– Képzelődsz! – fordítottam neki hátat.
Nem firtatta a dolgot, hála a magasságosnak.
Én meg a szerelem, egy sötét hajú ismerőssel. Meg Szent Iván éjszaka… Hogyne már! Lehet, magának jósolt. Inkább, mint nekem.

Írással kapcsolatos dolgok, amiken kiakadok

Valamilyen különös okból kifolyólag ihletet kaptam ahhoz, hogy elkészítsek egy tíz pontból álló listát, amiben azt taglalom, hogy melyek a...