2017. február 8., szerda

Kiadás

Sziasztok, szirmik! 

Nincs sok időm írni, de azért szeretném tudatni veletek, hogy ide is elérkeztünk. Most töltöm a szerződésemet, holnap adom le a kéziratot és suváppá :D :D :D

2017. február 5., vasárnap

Hova lett a trilógia?

Sziasztok, szirmik! 

Még mindig antiszociális-üzemmódban állomásozok, de legalább végre vannak fejlemények a regényemmel kapcsolatban. A regényeimmel, többes számban, ami azt illeti. Habár, még nincs meg a tördelés, de előreláthatólag az első rész olyan 500 oldalra fog kijönni. (Kicsit másabb könyvméretre váltottam, minőségi okokból). 

Jó hír viszont, hogy várom a nyomda árajánlatát és már a kiadóval is minden le van tárgyalva. Már tényleg csak az kell, hogy aláfirkantsam a szerződést, és mehet a menet. Ha pedig a nyomda hamar választ ad, akkor olyan május környékén boldog könyv-anyuka leszek. 

Hát van ennél csodálatosabb? 

Hogy mit kell tudni még? Hm, hát lássuk! Ugye, arról volt szó, hogy trilógiába viszem át a történetet, aztán négy köteten gondolkodtam. Most (az új könyvforma miatt) elképzelhető, hogy öt részes lesz. Igazából maga a sztori képes lenne hat-hét könyvet is megtölteni, de visszafogom magam. Nem akarok olyanná válni, mint egy bizonyos írónő (nevet inkább nem írok), aki nem volt képes leállni akkor, amikor a története már semmi újat nem tudott nyújtani az olvasónak. 

Szóval, előreláthatólag öt kötetesek leszünk, ami még éppen az "elfogadható" kategóriában egyensúlyozik. Szívesebben hagynám négy kötetre, az igazat megvallva. Az se nem túl sok, se nem túl kevés, pont ideális, ami azt illeti. Na, majd meglátjuk. 

Most tuszkolom bele a harmadik részt 550 oldalba, aztán meglátjuk, mi fér bele a következő 550-be. :) Ha nagyon necces a dolog, le kell butítanom fejezeteket, amiket viszont nem akarok. Szóval, akkor inkább áttolom öt kötetbe (lenne mivel megtölteni, hohó). 

Írással kapcsolatos dolgok, amiken kiakadok

Valamilyen különös okból kifolyólag ihletet kaptam ahhoz, hogy elkészítsek egy tíz pontból álló listát, amiben azt taglalom, hogy melyek a...