2016. november 11., péntek

Mikor ráfüggök a PS-re :D




Bocsi!

Tudom, hogy videót ígértem mára, de olyan rosszul vagyok, hogy fel sem bírok kelni az ágyból. :( De nem kell aggódni, lesz videó, amint össze bírom szedni magamat. :) 

(Remélhetőleg ez pár napon belül megtörténik). 

2016. november 10., csütörtök

Videó

Sziasztok Szirmocskák!

A szövegszerkesztés sokkal brutálisabb munka, mint megírni egy regényt. De komolyan! 

Holnap erről, és még sok egyéb másról fogok beszélni nektek egy videóban. :)  Jó éjt!

                                                                                                        - Hajni -
                      
                                                                                                                 

2016. november 9., szerda

Melyik legyen?

Az életem egyszerű volt és unalmas, amíg egy rejtélyes idegen a maga pofátlan módján bele nem rángatott az angyalok és boszorkányok titokzatos világába. Úgy látszik, a végzet elől nem könnyű elfutni, főleg ha az ember lánya történetesen boszorkány. Nem elég, hogy meggyűlt a bajom a pasikkal, még a boszorkányvadászok elől is menekülnöm kell, nem beszélve a felderítésre váró családi titkokról, amik az életemet, vagy a halálomat jelenthetik. Engem persze a szerelem sokkal jobban érdekel. A nevem Catherine Elwood, habár, már ebben sem lehetek teljesen biztos…


Az életem egyszerű volt és unalmas, amíg fel nem bukkant egy rejtélyes idegen, hogy belerángasson az angyalok és boszorkányok titokzatos világába. Abba a világba, amitől szülőanyám egész életemben próbált távol tartani. De, mint tudjuk, a végzet elől nem könnyű elfutni, főleg, ha az ember lánya történetesen boszorkány. Említettem már, hogy állítólag annak születtem? Nincs mese, meg kell tanulnom használni az erőmet, mielőtt a vadászok kiszipolyozzák belőlem. Engem persze a szerelem sokkal jobban érdekel. A nevem Catherine Elwood, habár már ebben sem lehetek teljesen biztos… 

2016. november 6., vasárnap

Már megint felülírtam önmagam

Jégvirágos szép hajnalt szirmocskák! 

Lassan 4 óra, és én egész éjszaka nem aludtam. De legalább a 265. oldalig teljesen le van ellenőrizve minden, és, ahogy az nálam lenni szokott alaposan át is dolgoztam pár fejezetet. 
Igazándiból, maga a történetszál ugyanaz maradt, egyszerűen csak próbáltam becsempészni valami újat, amit hiányoltam a 14.-16. fejezetekből. (Ami eredetileg a 7.-8. fejezet volt). 

A tervezett 30 oldal/fejezet átszerkesztésre került, így átlagosan 15 oldal ad ki egy fejezetet. Úgy gondoltam, hogy így sokkal könnyebb lesz olvasni, mivel - önmagamból kiindulva - mindig azzal nyúzom magam, hogy "csak még egy fejezetet" elolvasok, a végén pedig már azt sem tudom, hogy mit olvastam. 15 oldal viszont nem a világ. 

Több poént is becsempésztem az egyébként drámainak ígérkező fejezetekbe. Ezek azok az oldalak, amikor elég sok minden kiderül és könnyek is lesznek benne, szép számmal, szóval kellett az a poén, az érzelmi hullámvasút miatt. 

Egyre jobban imádom Catie-t és egyre könnyebben tudok azonosulni vele. Így, hogy már tudom, merre tart az útja, sokkal egyszerűbb realisztikusan megírni a történetét. Néha úgy érzem, ő vezeti a kezemet. Ezért hálás is vagyok neki. (Csókoltatlak, Catherine Elwood). 

Sőt! Mondok jobbat! Osztottam-szoroztam, és arra jutottam, hogy van ebben a sztoriban annyi, hogy ki lehessen hozni belőle egy trilógiát anélkül, hogy ellaposodjon a történet. Elviekben két kötetet terveztem, ami egy majd' 700 oldalas könyvnél nem kevés befektetett munkát igényel, de Catherine megérdemli, hogy kapjon egy trilógiát. És így a mellékszereplőknek sem kell lemondaniuk a rivaldafényről és a saját kis történeteikről. 

Szóval, sok a munka, alig látok, az ujjaim fájnak a sok gépeléstől, a laptopom 0/24-ben dolgozik, de tudjátok mit? MINDEN PERC, AMIT ERRE A REGÉNYRE SZÁNOK MEGÉRI!

Alig várom, hogy végre megismerjétek C-t (ahogy én hívom) és elvarázsoljon benneteket ez az általam kreált világ, ami épp annyira mindennapi, mint amennyire nem. :) 

Puszi! 

Írással kapcsolatos dolgok, amiken kiakadok

Valamilyen különös okból kifolyólag ihletet kaptam ahhoz, hogy elkészítsek egy tíz pontból álló listát, amiben azt taglalom, hogy melyek a...