2016. október 28., péntek

Szirmocskák

Sziasztok szirmocskák! (Jegyezzétek meg, mert ez lesz az új nevetek!)

Éppen átpötyögtem a regényemet egy új dokumentumba, rákényszerítve ezzel magamat, hogy minden egyes sort újra átolvassak, miközben barátnőmmel traccsoltunk a telefonba. 
Nem igazán szoktam beszélni senkinek a regényemről, de barátnőm megkért, hogy egy kicsit vázoljam fel a sztorit, meg legalább áruljam el a címet, ha bővebb bepillantást nem adok a kulisszák mögé. Lényeg a lényegben, hogy éppen ecseteltem a borítót, mikor is barátnőm (aki meg közben török sorozatot bámult a laptopján) visszakérdezett, hogy: "Az lesz a címe, hogy kavargó rózsaszirmok"? 
Én persze felnevettem, és közöltem vele, hogy éppen a borítóról hadoválok, mikor is leintett és a lelkemre kötötte, hogy ő bizony sokkal inkább venne meg egy olyan című regényt, aminek Kavargó rózsaszirmok a címe, mint egy olyat, ami Felébresztve néven fut. 
Szóval teljesen elbizonytalanodtam. Lényegében tetszik a cím. Rejtelmes, van benne valami megfoghatatlan misztikum, ó, a fenébe is... Igazából imádom ezt a címet!!!!
Pont mondtam is barátnőmnek, hogy végre a Jóisten (vagy az, aki) sugallt nekem egy különleges címet, ami nem annyi, hogy Catherine, a boszorkány, vagy Boszorkánysors, vagy a fene se tudja milyen klisé. 
Szóval arra gondoltam, hogy a Kavargó rózsaszirmok (egy ilyen jelenet egyébként lesz a regényben) nagyon ütős kis cím lenne, alcímnek pedig használhatnám a Felébresztve címet, és így a második résznek is megmaradhatna a címe, csak új címmel futna. 
Ti mit gondoltok? 
Apropó, kaptok egy kis kulisszatitkot, mert tudom, hogy imádtok szimatolni. :) 


        Legyen!
„Legyen.” Hála a magasságosnak!
Betértünk az egyik falatozóba és annak ellenére, hogy nem volt semmi étvágyam kétpofára tömtem magamba az ennivalót, csak, hogy addig se kelljen beszélgetnünk.
        Hova szeretnél menni?
        Nem igazán ismerem a szórakozóhelyeket – mondtam csámcsogva.
        Menjünk a Sakálba! Az az egyik legjobb klub, amit ismerek.
        Nekem megteszi – hagytam rá és hosszasan szürcsöltem a kólámból.
        Az a fickó… – kezdte.
        Milyen fickó? – nyüszítettem.
Nagyon is jól tudtam, hogy milyen fickóra gondolt, de muszáj volt tennem a hülyét, ha azt akartam, hogy felhagyjon az elméletek gyártásával.
Egészen biztos voltam ugyanis benne, hogy számtalan elméletet kreált már a fejében, mielőtt rávette magát, hogy rákérdezzen Samre.
        A pultos.
        Mi van vele? – kérdeztem a hangomba erőltetett természetességgel.
        Honnan tudtad, hogy melyikre gondolok?
        Mert, melyikre gondolsz?
        A koktélbárosra.
        Itt lány van a pultban, David – intettem a fejemmel a pult felé.
Elengedte a füle mellett, amit mondtam.
        Szóval, bepróbálkozott nálad?
        A csaj?
Próbáltam hülyének tettetni magamat, miközben abban reménykedtem, hogy valahogy sikerül elviccelnem a dolgot.
         A koktélbáros – sóhajtott lemondóan.
        Ugyan már! – vágtam rá gyorsan.
Félrenyeltem a kólámat és elkezdtem köhögni. Egyértelmű üzenet volt a Jóistentől: Bűnhődj, hazug!
        Olyan szemekkel nézett rád…
        Nem tudom, hogy milyen szemekkel nézett rám, de bárhogyan is, az az ő baja – hadartam, csöppnyi ingerültséggel a hangomban, miközben próbáltam nem megfulladni.
Te meg a gyilkosokat büntesd, ne engem! – céloztam gondolataimat a Mennyei Atyának.
        Jól ismerem a fajtáját…
        Mit számít az, hogy ő mit gondolt a fejében? – ragadtam meg a kezét és ártatlanságot mímelve rámosolyogtam.
Egy hosszú pillanatig úgy méregetett, mintha egy megvásárlásra váró áru lettem volna.
        Igazad van – hagyta rám végül.
Végre! Nagyon reméltem, hogy nem fogja tovább firtatni a dolgot.
A Sakál előtt már fél 10 magasságában kígyózott a sor. Ahogy elnéztem az embertömeget, biztosra vettem, hogy mi már nem fogunk bejutni. Hát, rosszul gondoltam.
David átverekedte magát a tömegen, maga után vonszolva engem, a hatalmas „malaclopó” táskával a vállamon. A várakozó fiatalok rosszalló pillantásai kilőtt nyílvesszők módjára a hátamba találtak, de nem foglalkoztam velük, akármennyire is böködték az aurámat.
David – mintha csak így lenne természetes – odalépett a klub előtt álló magas, izmos kidobóhoz, váltott vele pár szót, amiből semmit sem hallottam, aztán a robosztus férfialak kinyitotta előttünk az ajtót, mi pedig bebocsátást nyertünk a lüktető helyiségbe, hogy a felesleges cuccainktól megszabadulva besétálhassunk a táncoló emberek közé.


És ugyanez képpel (mert blogon nem adja vissza). 





Írással kapcsolatos dolgok, amiken kiakadok

Valamilyen különös okból kifolyólag ihletet kaptam ahhoz, hogy elkészítsek egy tíz pontból álló listát, amiben azt taglalom, hogy melyek a...