2017. augusztus 4., péntek

Kavargó Rózsaszirmok PDF

Kedves Mindenki! Úgy vettem észre, hogy szeretitek Catherine-t, úgyhogy nem mindennapi döntésre szántam rá magamat.  Csatolok egy linket, ahol PDF-BEN LETÖLTHETŐ a KIBŐVÍTETT Kavargó Rózsaszirmok első 9 fejezete. Nem a teljes könyv, természetesen, de 127 oldalnyi Catherine és David (igen, Daniel baby még nincs benne ), hogy eldönthessétek, tetszik-e nektek Catherine és a történet. Ha nem, akkor nem költitek feleslegesen a pénzeteket, ha pedig igen, akkor bízom benne, hogy nálatok is landolni fog egy cuki kis Kavargó Rózsaszirmok.  És ne feledjétek, hamarosan jön a második rész, a Vérvörös Rózsaszirmok, úgyhogy kalandra fel! 
PS: Ha tetszik, tegyétek molyon listára, mert megnyerhető lesz, azok pedig, akiknek megvan az első rész, természetesen a másodikért indulnak harcba. 

2017. augusztus 3., csütörtök

Egy űrállomás-takarító naplója, könyvajánló



Fülszöveg:

Az ember azt hinné, hogy egy űrállomáson nem unalmas az élet. Ez igaz lehet, ha felelősségteljes a munkaköröd, esetleg egy erre járó űrhajó legénységéhez tartozol. De ha a takarító és karbantartó személyzet tagja vagy... az nem túl izgalmas. Max élete ebben az egyhangú, de nyugodt mederben folyik egészen addig, míg meg nem ismeri Lydiát. A lánynak köszönhetően belekeveredik a Xendonon dúló polgárháborúba, ami több fájdalmat okoz, mint azt valaha is képzelte volna. A békés élet és a kalandok között egyensúlyozva nehéz döntéseket kell meghoznia, melyek akár az életébe is kerülhetnek. 

A regényről:

A történet a távoli jövőben játszódik, amikor a Föld már csak egy kietlen pusztaság, az emberiség pedig szétszóródott a világegyetem útvesztőiben. Az emberi faj kevéske fennmaradt egyede közé tartozik főhősünk, Max. A történet kezdetén Max egy igazi balfék. Amolyan "ezt dobta a gép" típus, aki már-már nem is emberként, sokkal inkább valamiféle marxista biorobotként tevékenykedik a BB65XQ nevezetű űrállomáson. Mint ahogyan a regény címe és borítója is mutatja, Max életét lényegében a takarítás teszi ki. Különböző fajok után kaparja a mocskot, és unalmasan, család, barátok és jóformán célok nélkül tengeti az életnek csak erős jóindulattal nevezhető létezését. Azt azért megjegyezném, hogy a srác felmenői tuti, hogy a keleti blokk valamelyik országából származhattak, mert Max-et dísztaggá avathatták volna az MSZMP-ben és talán még egy sztahanovista csillaggal is megajándékozták volna. Szerencséjére azonban éppen annyira unalmas, mint amennyire gyökér, így olyan jó érzékkel vonzza be a bajt az életébe, hogy azért már kitüntetés járna. Mire egyáltalán felfogná, hogy kiszakadt a felmosónyél mellől, már bele is keveredik egy polgárháborúba, és legjobb barátai között üdvözölheti a világűr legmókásabb partizán csapatát. Ekkor beindulnak az események, és olyan gyorsan pörög a regény, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Különböző fajok, futurisztikus fegyverek és szerkezetek, megannyi bolygó és élettörténet köszön vissza a regény lapjain. A történet jól összeszedett, humoros, könnyed, nem túl mély és nem is hosszú. Tipikusan az a fajta regény, amit egy laza kikapcsolódáshoz választ az ember, ha egy kis nevetésre és akcióra vágyik. Bátran ajánlom mindenkinek korra és nemre való tekintet nélkül.
A könyv adatlapja IDE kattintva tekinthető meg.

Booktalk :)

Nézzétek meg L.J. Wesley kollégám ajánlóját a könyvemről! :)


Írással kapcsolatos dolgok, amiken kiakadok

Valamilyen különös okból kifolyólag ihletet kaptam ahhoz, hogy elkészítsek egy tíz pontból álló listát, amiben azt taglalom, hogy melyek a...