2017. december 25., hétfő

Újabb öt tény Danielről és Cathyről.

Catherine

1. Catherine kedvenc virága nem a rózsa, hanem a liliom. Különös kapcsolat fűzi a rózsákhoz, amire a harmadik rész majd magyarázatot is fog adni, de ha virágcsokrot kellene magának választania, a liliom mellett tenné le a voksát. Éppen ezért a menyasszonyi csokra rózsaszín és fehér liliomokból és rózsákból lesz készítve, és a liliom még az egyik kislánya nevében is visszaköszön majd. A második lányát ugyanis Daniel olasz gyökereihez igazítva Lilianának fogják hívni, ami egyben tisztelgés lesz Lilith előtt is, akitől nagyon-nagyon sok segítséget fognak kapni az elkövetkező részekben. :) 

2. Catherine legjobb barátja Sam. Amíg Daniel mellett egyre inkább komoly nővé érik, és úgy is viselkedik, addig Sammel megmarad bohókás, viháncoló kislánynak. Sam azt az énét őrzi meg Cathynek, amit a házasság és később az anyaság háttérbe szorít. 

3. Az édesanyja - Walcott meséjével ellentétben - a kedvenc regényalakja, Catherine Earnshaw után nevezte el őt. Vivien tinédzserként rengetegszer olvasta az Üvöltő Szeleket, mert Catherine Earnshaw és Heathcliff tiltott szerelme a Walcottal való, teljesen soha be nem teljesülhető szerelmére emlékeztette. 

4. Annak ellenére, hogy a konyhában mindig is kétbalkezes volt, viszonylag hamar "süteménykirálynővé" avanzsál. Életében először Danielnek készít barackos-csokis muffint, aki egy ültő helyében be is nyom belőle tíz darabot, ami annyira fellelkesíti Cathyt, hogy ezt követően megállás nélkül sütöget, és meglepően jól. 

5. Ő lesz az első nő, aki diplomát szerez a Boszorkányvárosi Egyetem jogi karán. 


Daniel

1. Miután a nagyanyja haszontalan időpocsékolásnak és gyermekes hóbortnak tartja Daniel művészi ambícióit, és az összes rajzát, festményét, grafikáját, stb. kihajítja és elégeti, Daniel soha többet nem vesz semmiféle rajzeszközt a kezébe és még Cathynek sem beszél arról, hogy milyen tehetséges művész. Hosszú évek után az első rajza Sophie születése napján készül a szendergő Cathyről, Sophie-val a mellkasán. 

2. Olyannyira lányos apuka, hogy amikor kiderül, hogy Danny kisfiú lesz napokig nem tudja hová
tenni a dolgot. Amíg Cathy ujjong és szó szerint örömtáncot jár, addig Daniel azon morfondírozik, hogy mi a fenét fog ő kezdeni egy kisfiúval, aki Sophie-val ellentétben egészen biztosan nem akar majd rózsaszín pónikkal játszani. (Daniel imádja a rózsaszín pónikat, a kedvence Miss Masni).

3. Bármilyen apró betegsége van, már a végrendeletét ecseteli Cathynek. Ritkán beteg, de egy apró kis náthát is olyan drasztikusan él meg, hogy napokig jajgat és lélekben már temeti magát, nagy, erőtlen sóhajtozások közepette. Ilyenkor átmegy csecsemőbe, és még a vécére is kísérgetni kell, meg kell fújni neki a levest és kiskanállal kell etetni, és még el is kell ringatni. Cathy egyszer annyira megelégeli a nyivákolását, hogy bepelenkázza felnőtt pelenkába és még a mellét is felkínálja neki, azt remélve, hogy Daniel veszi a lapot és összeszedi magát, de ezt a rossz szokását soha nem fogja magáról levetkőzni. 

4. Az esküvője napján ideiglenesen megválik az imádott borostájától, aztán Sophie születését követően végérvényesen búcsút int neki. 

5. Egyszer majdnem megfulladt a halszálkától, azóta csak szálkamentes halat hajlandó megenni, de még azt is átnézeti és apró darabokra szedeti egy olyan személlyel, akiben tökéletesen megbízik, azaz Lindával vagy Cathyvel. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írással kapcsolatos dolgok, amiken kiakadok

Valamilyen különös okból kifolyólag ihletet kaptam ahhoz, hogy elkészítsek egy tíz pontból álló listát, amiben azt taglalom, hogy melyek a...